Textele, fotografiile si planurile din aceste pagini sunt rezultatul a foarte multe ore de munca. Pot fi utilizate exclusiv pentru uz personal iar pentru folosirea in alte scopuri va rog sa ne contactati.

Ferrari 330 P4 Jouef ( I )

. inapoi la SCARA 1/18 / ATELIER

Uitata pe un raft, plina de praf dar cu un design care impresioneaza si astazi, Ferrari 330 P4, scara 1/18, produsa de Jouef.

Despre modelul 1/1 nu mai scriu deoarece ar trebui sa reiau cele spuse in articolul

Ferrari 330 P4

asa ca revin la macheta:

Achizitionata acum mai bine de un an deoarece mi-a placut chiar daca are unele piese lipsa: capota fata, roata de rezerva, sigurantele la capota portbagaj – rupte, unul de la capota motor lipsa sau deteriorate - geamul (luneta) crapata, vopseaua sarita pe ici pe colo.


Cand am luat-o primul gand a fost sa o restaurez, nu neaparat s-o fac ca noua dar, in primul rand, sa-i confectionez capota fata.
La macheta se deschide aproape tot ce se poate deschide: capota fata, capota motor, usile.


Detaliile nu sunt de exceptie dar sunt frumoase chiar daca centurile de siguranta sunt fixate de scaune prin clipsare, chiar daca motorul nu are toate tevile, furtunele si cablurile, chiar daca cockpit-ul nu este reprezentat integral.


Iata ca i-a venit randul si printre alte lucrari i-am facut loc si sper sa-i confectionez, in primul rand, capota fata.

Primul pas a fost sa caut fotografii cu masina.
Internetul este plin de ele.
Alaturi de datele tehnice, in special cele de gabarit, a urmat intocmirea desenelor capotei, desene la scara si determinarea sectiunilor caracteristice transversale.
Sigur ca mai sunt de facut corectii la desene datorita liniilor deosebite ale caroseriei.


Urmeaza realizarea unui model la scara al pozitivului capotei dupa care, in functie de modalitatea aleasa pentru realizarea efectiva, o sa urmeze o matrita in negativ sau tot una in pozitiv dar din materiale rezistente la vacumare.

(va urma)

Text: LDH
Editare: FloS
Foto si Desen: LDH

. inapoi la SCARA 1/18 / ATELIER




Free Blog Counter